BENEDIKT MAGNUSSON haastattelu, suomennettu

Tänne kaikki urheilijoiden haastattelut ja mielenkiintoiset artikkelit yms. tekstit.

Valvojat: Tatu Karhu, Pekka Raiha, Ylläpito

Avatar
SNyman
Laihaläski
Viestit: 190
Liittynyt: To Maalis 18, 2004 11:12 am

BENEDIKT MAGNUSSON haastattelu, suomennettu

ViestiKirjoittaja SNyman » Su Tammi 11, 2015 11:46 am

Benedikt Magnusson lyhyt haastattelu
Samppa Nyman


-Kuinka kovaa harjoittelet normaalisti? Testaatko voimiasi paljon harjoituksissa vai ainoastaan kilpailuissa?
Benedikt: Yritän olla harjoittelematta kovaa. Yleensä käytän kuitenkin suuria painoja. Painot kasvavat vuosittain. Jos harjoittelen liian kovaa tukikudokseni eivät kestä.

-Olet osallistunut Arnold Strongman vahvamieskisoihin, missä painot ovat todella suuria ja menestyit hyvin.
Benedikt: En omasta mielestäni onnistunut, mutta se oli hauskaa. En valmistautunut tarpeeksi voittaakseni. Painot ovatkin painavia vain niille jotka eivät ole valmistautuneita!

-Auttaako vahvamiesharjoittelu mielestäsi maastanostossa?
Benedikt: Ei. Mielestäni maastanostoharjoittelu tekee sinut paremmaksi kaikessa, jopa vahvamieslajeissa. Maastanosto kehittyy parhaiten maastanostoilla, hypyillä ja sprinteillä.

-Eräässä haastattelussa kerroit harjoittaneesi selkääsi kuin kehonrakentaja ja maastanostosi alkoi kehityä.
Benedikt: Kehonrakennusharjoittelulla voit parantaa lihaskudosten palautumiskykyä ja vipuja nostamiseen, kun kehosi muoto muuttuu. Kehonrakennusharjoittelu toimii pohjana tuleville harjoituksille. Sinänsä mikään muu liike ei paranna maastanostoa kuin itse maastanosto.

-Jos voimanostaja kysyy sinulta neuvoa yhteistuloksen parantamiseen, millaisia perusneuvoja annat?
Benedikt: Yleisin vinkki näkemäni perusteella olisi harjoitella fiksummin. Älä pelkää käyttää pienempiä painoja! Keskity tekniikkaan, älä anna ympäristön häiritä äläkä stressaannu. Pidä asenne positiivisena harjoittelussa ja vedät puoleesi muita positiivisia harrastajia jotka ovat matkalla eteenpäin!

-Mitä mieltä olet raakavoimanoston noususta?
Benedikt: Lopetin voimanostossa säännöllisen kilpailemisen vuonna 2005 koska kilpailusta oli tullut ompelukilpailua. Nyt uskon kilpailevani enemmän voimanostossa.

-Onko sinulla hyviä muistoja kilpailuista, missä olet viihtynyt?
Benedikt: Ei voi sanoa mitkä ovat olleet parhaimpia kilpailuja. Olen aina pitänyt Suomessa käymisestä Bullfarmin kisoissa. Mielestäni islantilainen ja suomalainen kulttuuri ovat samanlaisia.Texasissa kävin samoilemassa ja metsästämässä kilpalun jälkeen huhtikuussa 2011 mikä oli hienoa. Englanti ja Australia ovat myös hienoja paikkoja.

-Oletko Islannissa kuuluisa?
Benedikt: Kyllä! Islanti on maailmankaikkeuden keskus, rauhan ja karskin kauneuden kotimaa. Islantilaiset elävät omassa maailmassaan. Erilaisia, motivoituneita, yllättäviä ystävällisiä ja vastaanottavia ihmisiä! Joten kaikki islantilaiset ovat julkkiksia, minä myös!
Islannissa minut tunnetaan komeana pikku punapäänä joka nostaa paljon painoja, ei vastaa puhelimeen ja elää hylätyssä venemajassa. Hänet löytää aina samasta kanaravintolasta iltapäivällä. Sellainen olen Islannissa.
Haluaisin asua Islannissa sitten kun urani on ohi. Se on paras paikka maailmassa asua. Olla vapaa. Voit kulkea eteenpäin tapaamatta ketään päiviin. Matkusta Islantiin! Syö paikallisia "herkkuja"! Mutta älä kokeile haita! Islantilaiset ovat kovia pilailemaan. Kulttuurimuseo Arbaejarsafn on äitini työpaikka, ja siellä voit kokeilla nostaa joitain vanhimmista miehuuskivistä. Äitini voi kertoa kuinka paljon saisit palkkaa kalastusveneellä kuntosi perusteella!

-Kuinka pidät huolta terveydestäsi?
Benedikt: Syön terveellisesti. Verenpaineeni on matalanpuoleinen, uskon sen johtuvan siitä että meditoin paljon. Syön myös paljon siemeniä ja mereneläviä. Uskon että monissa paikoissa maailmassa ruoka on jo myrkytetty käsittelykllä ja ympäristömyrkyillä, että tavallinen ruoka ei ole terveellistä, vaan ruokavaliota täytyy korjata lisäravinteillla. Juon todella paljon pullovettä missä ei ole klooria. En juo hanavettä missä on paljon ympäristömyrkkyjä, koska paljon juodessani saisin niitä enemmän kuin tavalliset ihmiset.

-Kuinka sovitat perhe-elämän ja arkesi harrastukseesi?
Benedikt: Ne ovat hyvässä tasapainossa. Poikani ovat nuoria. Jos he jonain päivänä innostuvat harjoittelusta, niin sitten innostuvat. Pidän elämäni hyvin yksityisenä. Arvostan aikaani tässä maailmassa. En omista edes puhelinta.

-Kiitos Benedikt, suomalaiset pitävät sinua yhtenä vahvimmista ihmisistä maan päällä. Uskon että onnistut missä ikinä päätätkin onnistua. Kiitos ajastasi!
Benedikt: Kiitos kiinnostuksesta. Vahvin on hän joka antaa anteeksi.

Tatu Karhu
YLLÄPITO
YLLÄPITO
Viestit: 7116
Liittynyt: Ti Huhti 06, 2004 12:10 pm
Paikkakunta: Naantali

ViestiKirjoittaja Tatu Karhu » Su Tammi 11, 2015 8:41 pm

Iso kiitos Samppa!!
Vanha voimailee sisulla ja sydämmellä.


Palaa sivulle “Haastattelut/Artikkelit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija